De lucht


De ventilatie en de luchtzuivering, zoals geanalyseerd, ontworpen en voorgesteld door Codumé, heeft als doelstelling om de binnenluchtkwaliteit in onze huizen en gebouwen, evenals onze werkomgeving aanzienlijk te verbeteren.

Wij kunnen weinig doen tegen de luchtvervuiling buiten, maar wij kunnen dit wel voor de binnenlucht van onze woningen en werkomgevingen waar wij 90 % van onze tijd doorbrengen. Volgens het EPA*, kan het niveau van de binnenluchtvervuiling 25 maal, en bij gelegenheid tot 100 maal hoger liggen dan de buitenlucht.


In onze gebouwen en goed geïsoleerde woningen, sluiten wij pollen, stof, schimmels, bacteriën, virussen en micro-organismen op en laten deze rond zweven. Wij verergeren de problemen met kookdampen, tabaksrook, open haard, insecticiden, huisdieren, aërosols, vast tapijt, lijmen en solventen van parket en diverse bouwmaterialen zoals, verven, vernissen, enz.


In feite inhaleren we 50.000 van deze deeltjes bij iedere ademhaling, en wij ademen 20.000 maal per dag ! Zonder rekening te houden met de invloed die deze vervuilers ook hebben op onze woning. Muren, plafonds, behang, gordijnen, elektrische toestellen en andere worden aangetast en vervuild. Deze luchtvervuilers treffen op onherstelbare wijze onze gezondheid, ons comfort en onze productiviteit, door zich te nestellen in onze slijmvliezen, in het diepst van de longblaasjes van onze longen. De meest veelvuldige symptomen, tijdelijk of terugkerend zijn geïrriteerde ogen, niezen of verstopte neus, moeheid, hoofdpijn, stijfheid in de hals, ademhalingsmoeilijkheden, verkoudheidsepidemieën, allergieën, astma, en chronische ademhalingsziektes.


* (E.P.A.= Environnemental Protection Agency)